VTM

Aster Nzeyimana schept duidelijkheid over loon bij VTM: "Geen schroom om dat te zeggen"

door: STG
Aster Nzeyimana.jpg
Afbeelding bron: Eén

In mei raakte bekend dat Aster Nzeyimana het mooie weer ging maken op VTM. Er is al veel gezegd en geschreven over de mediatransfer van het jaar, maar nu schept het sportanker zelf duidelijkheid over zijn loon.

Aster Nzeyimana deed in mei iedereen goed schrikken. Na zo'n tien jaar werken bij de VRT maakt hij nu al enkele maanden het mooie weer bij VTM.

Naast zijn rol als commentator bij voetbalwedstrijden van de Rode Duivels en de Champions League, zal hij binnenkort ook ‘The Voice van Vlaanderen' presenteren aan de zijde van An Lemmens. Nu reageert Aster voor het eerst ook zelf op de transfer.

“Dat er een concreet plan klaarlag, heeft voor mij de doorslag gegeven”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. Hoewel er al veel geschreven is over de vergoeding, schept het sportanker nu duidelijkheid.

“Ik voel geen schroom om te zeggen dat ik nu meer verdien dan tevoren", zegt Aster. "Maar het is geen doorslaggevende factor geweest bij m’n beslissing.” Al keek hij wel uit naar zijn overstap.

“Zodra ik er aan de slag was, keek ik als een hyperventilerend jongetje uit naar de dag waarop ik m’n eerste match zou becommentariëren – níét naar de dag waarop m’n eerste loonbrief in de bus viel", besluit de presentator.