VTM

Geschokte Dina Tersago heeft belangrijke boodschap

door: LHX
Dina Tersago
Afbeelding bron: VTM

Dina Tersago is momenteel te zien als presentatrice in 'Huis Gemaakt'. Op het scherm verschijnt ze steevast met een grote glimlach, maar in het echte leven staat het huilen haar momenteel nader dan het lachen.

In Palestina zijn intussen al meer dan 11.000 mensen gedood door Israël. Het land is overgegaan tot een heuse genocide en heeft duidelijk geen intenties om het vuren te staken.

Dat blijkt onder meer uit de vele bombardementen op ziekenhuizen en infrastructuur. Zo ligt het al-Shifa-ziekenhuis, het grootste ziekenhuis van Gaza waar er momenteel minstens 2.300 mensen verblijven, sinds dit weekend helemaal plat.

Daardoor zijn er al zes premature baby's overleden. Daarnaast zouden er de voorbije nacht ook zeven patiënten gestorven zijn door een gebrek aan zuurstof. Het is nieuws dat Dina Tersago ontzettend raakt.

"Kan dit ophouden a.u.b.?", schrijft ze in haar Instagramverhaal. "Wat een omvangrijk, ondraaglijk menselijk leed. Dit gaat niet meer over juist of fout, dit is onmenselijk, gruwelijk."