Jacky Lafon openhartig over haar laatste wil: “Daar wil ik uitgestrooid worden”

door: ASX
jacky lafon4
Afbeelding bron: VTM

‘Zo Dankbaar’, zo luidt de titel van Jacky Lafons nieuwste comedyshow. De actrice uit ‘Familie’ staat 55 jaar op de planken en wil met haar nieuwe show iedereen bedanken. Wordt dit de afscheidstournee van de grande dame uit de Vlaamse comedy?

“Absoluut niet!”, klinkt het stellig bij Peter Van de Veire en Kim Van Oncen in het Radio2-programma ‘Goeiemorgen Morgen!’. “Dit is zeker niet mijn afscheid van het podium, ik wil nog heel lang doorgaan, maar ik wou de mensen echt eens bedanken voor alles wat ze voor mij gedaan hebben. Dus vandaar de naam Zo Dankbaar”, vertelt Jacky.

De populaire actrice wordt dit jaar 77 en moest de voorbije jaren afscheid nemen van heel wat dierbare collega’s. “Het liefst zou ik natuurlijk 100 worden, maar dat heb je zelf niet in de hand”, gaat Jacky verder. “Ik heb wel al nagedacht over mijn begrafenis.”

“Op mijn bidprentje wil ik dat er staat: Bedankt voor dit mooie en zinvolle leven”, klinkt het vastberaden. “En mijn assen moeten uitgestrooid worden in de zee, dichtbij de Thermae Palace in Oostende. Dat is een plek waar ik heel vaak en heel graag met mijn mama naartoe ging. Daar voel ik mij dicht bij haar.”