VTM

Na mediatransfer: 'Zoveel gaat Aster Nzeyimana verdienen bij VTM'

door: STG
Aster Nzeyimana.jpg
Afbeelding bron: Eén

Deze zomer maakt Aster Nzeyimana het mooie weer op VTM. Er is al veel gezegd en geschreven over de mediatransfer van het jaar, maar nu wordt ook duidelijk hoeveel hij gaat verdienen.

Aster Nzeyimana deed deze week iedereen schrikken. Na zo'n tien jaar werken bij de VRT maakt hij vanaf deze zomer de overstap naar VTM. En dat doet hij niet zomaar.

Hij gaat aan de slag als commentator bij voetbalwedstrijden van de Rode Duivels en de Champions League. Daarnaast zal hij ook ‘The Voice van Vlaanderen' presenteren aan de zijde van An Lemmens.

Ondanks de heftige reacties op sociale media, geeft Aster toch aan dat de overstap niets met geld te maken heeft.  “Ik ben me bewust van die reacties, maar het is echt een inhoudelijke keuze”, reageerde hij in Het Laatste Nieuws

Hij kan zich nu naar hartenlust inleven in zijn twee passies: voetbal en entertainment. Hoewel er niet gesproken wordt over bedragen, denkt de hoofdredacteur van Dag Allemaal meer te weten. Dat vertelt hij in De Tafel Van Vier.

"Vorig jaar raakte nog bekend dat Aster zo’n 100.000 euro bruto per jaar verdient bij de VRT. VTM doet er nog een schepje bovenop, zegt Guido. "Ik vind het heel erg lastig, maar ik denk dat hij sowieso minimaal het dubbele gaat verdienen", besluit hij.