VTM

Nathalie Meskens kan tranen nauwelijks bedwingen na overlijden: “Hij was nog maar 9 jaar”

door: PMN
Nathalie Meskens in 'De Slimste Mens Ter Wereld'
Afbeelding bron: Play4

Nathalie Meskens is één van de deelnemers aan het programma ‘Een echte Job’. Je kan het programma bekijken op VTM. Het is een programma dat voor heel wat emoties zorgt.

Nathalie Meskens staat in het ziekenhuis op de afdeling kinderoncologie. Dat zijn patiëntjes die kanker hebben. Iets waar we allemaal heel gevoelig aan zijn.

Nathalie kon haar tranen meermaals niet bedwingen. “Ik wilde niet de hele tijd wenen in het bijzijn van die kinderen”, vertelt ze in Dag Allemaal. “Maar soms kan je dat niet in houden.”

“Er liggen daar baby’s, tieners, kinderen - hoe oneerlijk is dat? Ik voelde mij soms zo nutteloos, omdat ik er niet voor kon zorgen dat ze zouden genezen.”

De opnamen liggen voor Nathalie al even achter zich. Het is voor haar moeilijk om het los te laten. Ze informeert geregeld bij haar mentor. Dan wil Nathalie weten weten hoe het gaat met de patiëntjes die ze verzorgd heeft.

De presentatrice krijgt het moeilijk. “Een paar weken geleden is één van mijn patiëntjes overleden. Dat is een jongetje van negen. Het is verschrikkelijk, je begrijpt dat niet. Maar mijn mentor zei altijd: vergeet niet dat het merendeel er wèl doorkomt.”"