VTM

Sportanker Aster Nzeyimana klapt uit de biecht over onderhandelingen met VTM: "Niet evident"

door: STG
Aster Nzeyimana.jpg
Afbeelding bron: Eén

Sportanker Aster Nzeyimana maakte vorige week straf nieuws bekend dat niemand zag aankomen. Hij maakt de overstap van VRT naar VTM.

Er is al veel gezegd en geschreven over de overstap van sportanker Aster Nzeyimana. In 'De Mediawatchers' laat hij voor het eerst in zijn kaarten kijken.

"Ik ben zeer tevreden dat iedereen het nu weet en dat iedereen zich sportief gedragen heeft", begint Aster. Het ligt gevoelig wanneer je na negen jaar een werkgever verlaat waar ik alle kansen heb gekregen en enorm veel plezier heb gehad. Ik kan begrijpen dat de teleurstelling misschien is omgeslagen in iets anders."

"Het is niet altijd een sympathieke overstap van een openbare omroep naar een commerciële omroep," zegt Aster. Heel wat mensen zijn van mening dat vooral het financiële luik Aster over de streep heeft getrokken, maar dat ontkent hij met kelm.

Al waren de onderhandelingen met VTM geen evidentie. Aster is goed bevriend met Davy Parmentier, creatief directeur bij VTM. "Het is voor mij een bevestiging dat het zeer bekwame mensen zijn. Het is een extra pluspunt als zij met je komen praten. Ik heb veel respect voor hen op menselijk vlak, maar wanneer we dan samen aan tafel zitten, is dat wel bijzonder. Het gaat om zo'n serieuze zaak dat de knop snel werd omgedraaid," besluit Aster.