VTM

Tinne Oltmans trekt aan de alarmbel bij 'Lisa'-productie: "Dat moest veranderen"

door: COS
Tinne Oltmans
Afbeelding bron: VTM

Zaterdag is er de allerlaatste aflevering van 'Lisa'. Na bijna drie jaar komt er een einde aan het hedendaagse sprookje.

Tinne Oltmans, die drie jaar lang de rol van 'Lisa' vertolkte, blikt met dankbaarheid terug op de rol. Voor de actrice was de serie naar eigen zeggen perfect getimed, maar het was ook erg ingrijpend voor Tinne.

"Ik ben een workaholic en ben dat eerste seizoen dan ook full force gegaan. Ik stond vijf dagen op zeven en van zes uur 's morgens op de set. Het was fijn om me helemaal te kunnen smijten, maar ik tastte zo ook mijn grenzen af", vertelt Tinne aan HLN.

"Ik besefte gelukkig op tijd dat ik dat werktempo niet kon volhouden. Ik was de juiste balans tussen werk en privé kwijt en zag mijn familie en vrienden niet meer. Dat moest veranderen", zegt ze.

Speelplezier en rust

In de seizoenen die na het eerste volgden, was te zien dat de verhaallijnen van andere personages werden uitvergroot. Tinne had namelijk gevraagd om haar rol wat kleiner te maken. Zo zou ze nog 3 of 4 dagen per week op de set staan.

"Ik wilde mijn speelplezier behouden en meer rust in mijn leven voelen. Dat is gelukt en me erg bevallen. Vandaar dat ik heb beslist om daar vanaf nu meer oog voor te hebben. Ik wil nog wel hard werken en vol voor mijn passie gaan, maar toch ook voldoende leven in het hier en nu."