Adrie van der Poel denkt dat Mathieu anders moet gaan koersen: "Misschien moet hij daar iets aan doen."

door: CDC
van der poel op NK
Afbeelding bron: Photonews

Adrie van der Poel liet zijn licht schijnen bij wielerrevue over de carrière van zijn zoon. Hij vindt dat Mathieu anders moet koersen.

Mathieu van der Poel kampt nu al een hele periode met hardnekkige rugproblemen. Deze staken de kop op na enkele valpartijen, maar Adrie denkt dat ook de intense manier van koersen een grote rol speelt. Verder is de voorbereiding volgens hem te kort. "Misschien moet hij daar iets aan doen."

"Ik denk wel dat een groot gedeelte van zijn blessureleed te herleiden is naar het aantal valpartijen in de afgelopen 7, 8 jaar." Adrie stelt vast dat iedereen dan vol indruk is omdat Mathieu snel terug fietst, en wint, maar hij denkt dat het ook zorgt voor een chronisch gebrek aan herstel. Maar dat is niet alles.

Ook de koersstijl is volgens Adrie een probleem. "Hij rijdt heel agressief en dat is natuurlijk ook slopend. Er rijden er geen twee of drie rond die zo koersen." En dat wreekt zich. "Het is allemaal leuk en aardig en het is voor het publiek ook hartstikke leuk, maar ik heb hem wel gezegd dat hij aan zijn eigen carrière moet denken, moet leren wat zuiniger te rijden of helemaal niet te rijden."

Lees al het wielernieuws via de gratis app van Redactie24