Advocaat van Mathieu van der Poel legt uit hoe hij gelijk kreeg bij Australische rechtbank

door: BVDO
Mathieu Van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel heeft in beroep zijn veroordeling in Australië kwijtgespeeld. Tot grote opluchting van zijn advocaat en familie.

Van der Poel werd in de nacht voor het WK in Australië lastig gevallen door tieners die op zijn deur klopten. Van der Poel ging verhaal halen en mocht het uitleggen bij de politie.

Hij zat pas om 4 uur terug in zijn bed, waardoor hij op het WK al na enkele kilometers forfait moest geven. Van der Poel kreeg van de rechter een boete en inreisverbod van drie jaar.

Daartegen ging hij echter van beroep en dat werd nu voor de rechtbank behandeld. Michael Bowe, de plaatselijke advocaat van de Nederlander, slaagde erin de veroordeling te laten schrappen.

De rechter oordeelde dat het stom was van de ouders om de kinderen zonder toezicht te laten rondlopen in het hotel. Uiteindelijk was er echter nog wat meer nodig om de rechter te overtuigen.

“Ik heb gepleit dat Mathieu door het incident veel verloren heeft: de kans van zijn leven om wereldkampioen te worden”, zegt de advocaat aan Gazet van Antwerpen.

Van der Poel krijgt wel een voorwaardelijke straf van twaalf maanden, anders moet hij weer voor de rechter komen. Wellicht verhinderen ze zo dat de renner een schadevergoeding zou eisen.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24