Akkoord over Uijtdebroeks: CEO BORA-hansgrohe komt nog met opvallende mededeling

door: BVDO
Cian Uijtdebroeks
Afbeelding bron: Photonews

Cian Uijtdebroeks is volgend jaar renner bij Visma Lease A Bike. Er werd een akkoord bereikt over een overgang met BORA-hansgrohe.

Enkele weken geleden barstte een bom los toen Jumbo Visma de komst van Cian Uijtdebroeks aankondigde, terwijl hij nog een contract voor één seizoen had bij BORA-hansgrohe.

De zaak dreigde tot een rechtszaak te komen, maar ondertussen hebben de drie partijen wel degelijk een akkoord gevonden over de transfer.

Ralph Denk van BORA-hansgrohe bevestigde het nieuws. “Ik ben blij dat er een deal is en de zaak is nu afgesloten”, citeert GCN hem. “Zo zie je maar dat het nooit te laat is voor een goed, persoonlijk gesprek. Ik hoop dat dit een alleenstaand geval is voor de hele wielerwereld en iedereen zich aan contracten en regels houdt.”

Een vreemde uitspraak, want BORA-hansgrohe nam Primoz Roglic over van Jumbo Visma en die had nog twee jaar contract. Denk kwam ook nog eens terug op de pesterijen.

“Ik sta achter mijn team. Als er valse beschuldigingen gemaakt worden, dan wordt een bepaalde grens overschreden. Al wil ik ook duidelijk zijn: deze beschuldigingen kwamen niet van Cian. Zij werden door hem nooit aangehaald als reden van vertrek.”

Die woorden kwamen inderdaad van ex-renner en journalist Thijs Zonneveld.