Bondscoach komt met statement over Mathieu van der Poel nadat hij WK-parcours verkende

door: BVDO
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Bondscoach Sven Vanthourenhout verkende donderdag het parcours van het WK veldrijden voor het eerst. Dat maakte al heel veel duidelijk.

Eerst te voet, daarna met de fiets. Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft het parcours van het WK veldrijden in Tabor verkend en dat doet hem meteen conclusies trekken.

Een vliegmeeting wordt het niet, maar het is toch een zwaar parcours dat heel erg geschikt is voor Mathieu van der Poel. “De favorietenrol van Van der Poel wordt er inderdaad niet kleiner op”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

Renners met een groot vermogen zoals Van der Poel kunnen er meer dan hun ding kwijt. Sneeuw en ijs hadden het voor de Belgen een veel beter parcours kunnen maken, maar toch zijn er de nodige kansen voor onze landgenoten.

“Dit is een ondergrond waarop Eli, Michael en Thibau altijd goed voor de dag komen”, gaat hij verder. “Ze gaan zeker niet ontevreden zijn. Ook Thibau niet. Misschien dat het voor hem wat harder had mogen liggen, maar Thibau is evenmin vies van wat vettigheid.”