Collega-renner doet bekentenis over Remco Evenepoel: “Had mijn twijfels bij hem”

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel behoort anno 2024 tot de beste wielrenners ter wereld. Onze landgenoot werd van bij de jeugd al een grote toekomst voorspeld en wist de verwachtingen ook in te lossen.

Echter niet iedereen was overtuigd van het potentieel van de Kannibaal van Schepdaal. Zo had bijvoorbeeld collega-renner Romain Bardet zijn twijfels over de voormalige wereldkampioen en Vuelta-winnaar. Dat gaf de Fransman zelf toe in een interview met 'In de Leiderstrui'.

"Ik was één van de eersten die zijn twijfels had bij hem", zo onthult Bardet. "Ik hoorde voor het eerst van Evenepoel toen ik een keer met Julian Alaphilippe sprak. Hij vertelde me dat er een junior aan zat te komen die alles zou gaan winnen en ik had zoiets van: oké, dat is bij de junioren, dat moet ik nog maar zien in de WorldTour."

Bardet moest zijn mening echter al snel herzien. "Toen zag ik hem in 2019 winnen in Clasica San Sebastian, dat was echt bam. Op dat moment dacht ik wel: ‘Okay, we’ve got someone here’. Maar Remco is ook veranderd, de arrogantie die hij toen wat uitstraalde is er niet meer. Hij is een zeer gerespecteerde coureur."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24