De Cauwer houdt zijn hart vast voor Van Aert: "Hopelijk geleerd van Van der Poel"

door: JDH
Jose De Cauwer
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert rijdt dit jaar dan toch de Tour. José De Cauwer hoopt vooral dat Van Aert niet alleen zal moeten knechten voor Jonas Vingegaard. 

"Ik hoop voor Wout en voor België dat hij zijn eigen ding mag en kan doen", zegt De Cauwer bij Sporza. "Dat hij kan diep gaan waar hij wil, om eventueel etappes te winnen en zijn eigen doelen na te streven. Als het opnieuw is om in pakweg de gravelrit te wachten op Vingegaard, dan vind ik het jammer."

De Cauwer hoopt vooral dat Van Aert de Tour zal gebruiken richting de Olympische Spelen in Parijs. De olympische tijdrit staat zes dagen na het einde van de Tour op het programma, de wegrit een week later.

Maar De Cauwer stelt ook vast dat iedereen gezien heeft wat Van der Poel vorig jaar deed in de Tour. "Toen werkte Mathieu van der Poel de Tour incognito af, maar op het WK haalde hij enkele weken later verwoestend uit. Daar heeft de concurrentie misschien uit geleerd."

Ook Van der Poel staat dit jaar opnieuw aan de start van de Tour en de Nederlander heeft ook een doel gemaakt van de wegrit in Parijs. De Nederlander reed sinds Luik-Bastenaken-Luik zelfs geen wedstrijd meer.