De frustratie is nog niet weggeëbd bij Wout van Aert: “Jasper mag blij zijn”

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

De Tour de France loopt voorlopig nog niet van een leien dakje voor Wout van Aert. Onze landgenoot greep al drie etappes op rij naast de overwinning. 

In de etappe van maandag eindigde van Aert als vijfde nadat hij in de sprint uitgeschakeld werd door Jasper Philipsen die licht van zijn baan afweek. Philipsen ging met de overwinning aan de haal, van Aert moest vrede nemen met de vijfde plaats.

Na de rit ontstond er heel wat commotie omtrent de actie van Philipsen. De jury zag er bij het herbekijken van de beelden echter geen graten in en kende Philipsen de overwinning toe. Bij de start van de etappe van dinsdag was de frustratie bij van Aert duidelijk nog niet weggeëbd.

"Jasper mocht blij zijn dat ik daar gisteren naast hem zat, want als het een sprinter zoals Sagan was geweest had hij ongetwijfeld een beuk gehad", aldus een scherpe Wout van Aert bij Sporza. "Het is raar dat die finish is goedgekeurd, daar zijn we het allemaal over eens."

"Jasper sprint naar rechts, omdat het de kortste weg is, maar wanneer hij mij voelt, wijkt hij nog wat meer af" gaat onze landgenoot verder. "Het was discutabel, maar vooral de finish zelf was discutabel. Daarom wellicht dat de jury niets gedaan heeft."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24