Dit zijn de eerste woorden van Remco Evenepoel na tijdrit in Zwitserland

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel is er niet in geslaagd de tijdrit te winnen in Zwitserland. Hij strandde op zes seconden van Stefan Küng.

Remco Evenepoel reed een sterke tijdrit als eerste etappe in de Ronde van Zwitserland. Zijn eerste koers na zijn gedwongen opgave in de Giro d’Italia leverde net geen overwinning op.

Evenepoel werd tweede na een beresterke Stefan Küng. Het verschil tussen de eerste en de tweede plaats was amper zes seconden. Wout van Aert werd derde op tien seconden van Küng.

“Wie wint er? Küng? Godver, dat is slecht”, waren de eerste woorden van Remco Evenepoel toen hij over de meet reed. Geen schande, al was Evenepoel ook niet echt tevreden. “Ik kan niet ontevreden zijn. We wisten niet hoe ik hier voor de dag zou komen. Ik viel stil in het tweede deel. Normaal zou ik door die muur moeten kunnen gaan, dat ging nog niet echt vandaag.”

Evenepoel wil in Zwitserland een en ander laten zien. “Maar ik denk dat het een goede start is voor het verdere verloop van de week. Vandaag was misschien niet echt waarop we hadden gehoopt, maar ik denk dat Küng sowieso moeilijk te kloppen was geweest. Een tijdrit liegt niet.”