Evenepoel komt de man met de hamer, maar minimaliseert dat zelf

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel ging op de slotklim in de etappe van de Ronde van Zwitserland in de aanval. Onze landgenoot kwam zichzelf tegen, maar werd wel nog vierde.

Veel regen in Zwitserland, nooit leuk voor het peloton. Remco Evenepoel mispakte zich echter. “Beneden begonnen we bibberend aan de slotklim. Het was koud door de regen. Daarna legden Cattaneo en Knox een hoog tempo op. We moesten iets proberen om Küng uit de leiderstrui te rijden. Ik moest daarna gaan omdat mijn ploeg opgesoupeerd was. Dat was misschien iets te vroeg”, doet Evenepoel zijn verhaal bij Het Laatste Nieuws.

Hij nam echter veel te veel werk voor zich en dat betaalde hij uiteindelijk cash. “Daar voelde ik dat het nog niet top is. Normaal moet ik daar een cartouche bij kunnen steken. Aan de andere kant: ik val ook niet helemaal stil. Ik kende gewoon een slecht moment van 2 à 3 minuten. Het zullen nog wat naweeën zijn van mijn coronabesmetting.”

Toch is Evenepoel tevreden met hoe het liep. “We hebben het geprobeerd en er is nog niets verloren. Op naar morgen, dan zijn de klimmen nog langer en dat zijn andere inspanningen. Ik hoop voorts dat het droog blijft en dat er beter asfalt ligt, want vandaag viel dat toch wat tegen.”