Fan van Wout van Aert voelt zich bekocht: "Een loze belofte"

door: JDH
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Heel wat sporters verkochten zo'n twee jaar geleden NFT's (Non-Fungible Token). Ook Wout van Aert en Jumbo-Visma deden eraan mee. 

Een NFT is een digitaal certificaat om te bewijzen dat iets jouw eigendom is. Eind 2021 verkochten Wout van Aert en Jumbo-Visma drie van zijn overwinningen als een NFT. Dat leverde in totaal 47.000 euro op. 

Een van die NFT's was van de zege van Van Aert op de Champs-Élysées in 2021. Een man betaalde daar toen 15.000 euro voor. "Bij Van Aert kocht ik niet met de intentie om er winst op te pakken. Ik ben een grote fan en moest er toch niet voor aan mijn spaarcenten komen", zegt hij bij Sporza.

"Achteraf had ik wel verwacht dat er iets meer tegenover zou staan. Enkele VIP-uitnodigingen voor een koers of een meet & greet, bijvoorbeeld. Maar buiten een loze belofte hoorden we niks meer van Jumbo-Visma."

De koper van de NFT's van Van Aert stelt dat er snel geld verdiend wilde worden met een hype, zonder dat ze echte betrokken waren. "Ik kan me inbeelden dat sommige mensen zich bekocht voelen. Zeker als ze krap bij kas zitten."