Jasper Philipsen vreest voor zware gevolgen na zijn declassering in de Tour

door: JDH
Jasper Philipsen
Afbeelding bron: Photonews

Jasper Philipsen werd afgelopen donderdag tweede in de sprint in de Tour, maar werd gedeclasseerd door de jury. De sprinter van Alpecin-Deceuninck vreest dat hij niet meer vrijuit kan sprinten. 

Door een manoeuvre richting Wout van Aert werd Jasper Philipsen gedeclasseerd. Een stevige streep door de rekening, want daardoor mag hij wellicht een kruis maken over zijn ambities voor de groene trui. 

En Philipsen vreest ook dat zijn declassering gevolgen zal hebben in de rest van de Tour. "Na wat er donderdag gebeurd is, voel ik me wel geviseerd. In het verleden zijn er namelijk al veel ergere dingen gebeurd", zegt hij bij Het Belang van Limburg. 

Philipsen probeert niet om te verkrampen tijdens de sprint, maar dat vindt hij makkelijker dan gedaan. Tot nu toe sprint hij op instinct. Maar Philipsen vreest dat hij dat nu niet meer kan doen. 

"Ik vrees dat zoiets moeilijker wordt en dat ik me meer bewust zal moeten worden van mijn bewegingen tijdens zo’n eindsprint", zegt de sprinter van Alpecin-Deceuninck nog.