Johan Bruyneel haalt cijfers boven: “Dit verdiende Remco Evenepoel in 2022”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Vertrekt Remco Evenepoel op het einde van dit jaar bij Soudal-QuickStep? Het gerucht blijft maar de ronde doen.

Alberto Contador was de laatste om olie op het vuur te gieten. Tijdens de live-uitzending op Eurosport van het WK tijdrijden kwam de Spanjaard met de uitspraak dat Remco Evenepoel in 2024 voor Ineos zal rijden.

Dat zorgde meteen voor heel wat reacties, met opnieuw ook Evenepoel zelf en Patrick Lefevere die hun zegje erover deden. In de podcast The Move liet ook Johan Bruyneel van zich horen over de zaak.

“Ik vind het onacceptabel dat de vertegenwoordiger van Remco die twee jaar geleden een contract voor vier jaar tekende, nu overal commentaar geeft dat de ploeg niet goed genoeg is”, klonk het. “Als je voor zo’n lange periode tekent, dan moet je weten waarvoor je hebt getekend en onder welke voorwaarden.”

Bruyneel gooit heel wat cijfers op tafel. “Remco heeft een contract van twee miljoen euro per jaar, terwijl hij vorig jaar nog 1,9 miljoen euro aan bonussen heeft ontvangen. Dat betekent dat hij in 2022 bijna 4 miljoen euro heeft verdiend. Dat is niet zo slecht voor een 23-jarige wielrenner.”

Bruyneel is ervan overtuigd dat het niet zover zal komen en dat Evenepoel zijn contract bij Patrick Lefevere zeker zal uitdoen.