Johan Bruyneel heeft transferadvies voor Remco Evenepoel: “Dubbel verdienen”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Eerder dit jaar waren er al de nodige geruchten dat Remco Evenepoel de ploeg van Soudal-QuickStep zou verlaten om de Tour de France te winnen.

INEOS Grenadiers werd al een paar keer genoemd als de nieuwe werkgever van Remco Evenepoel, maar tot op heden heeft onze landgenoot dat altijd ontkend.

De Engelse ploeg is wellicht de rijkste van het hele peloton, met een jaarbudget dat op 50 miljoen euro geschat wordt. Ter vergelijking, Jumbo Visma doet het met 30 miljoen.

Het budget van Soudal-QuickStep zou nog een pak lager liggen, waardoor het uitbouwen van een ploeg om de Tour de France te winnen niet zo eenvoudig is.

Johan Bruyneel ziet dan ook een uitgelezen kans voor INEOS en Evenepoel om samen te werken. “Ineos heeft ongelimiteerd budget. En Ineos heeft Evenepoel nodig”, laat hij weten aan Het Laatste Nieuws.

“Ze jagen op hem als was hij loslopend wild. Evenepoel is de enige renner die het probleem bij Ineos kan oplossen. INEOS kan zijn salaris misschien wel verdubbelen.”

Evenepoel ligt tot 2026 onder contract bij Patrick Lefevere. Een transfer lijkt dan ook niet voor meteen te zijn, al weet je met INEOS natuurlijk nooit.