José De Cauwer heeft duidelijke raad voor Remco Evenepoel na de Vuelta

door: BVDO
José De Cauwer
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel zette zondag een punt achter de Vuelta. Een succesvolle editie opnieuw, maar wel geen eindzege.

Patrick Lefevere liet het vrijdag nog eens weten. Op 29 juni van volgend verschijnt Remco Evenepoel in Firenze aan de start van de Tour de France. Voor het eerst in zijn carrière.

Evenepoel kan van de baas van Soudal-QuickStep stoppen met koersen voor dit jaar als hij dat wil, maar zou zelf graag nog de Ronde van Lombardije willen rijden op 7 oktober.

“Ik zou ook nog doorgaan tot Lombardije”, vertelde José De Cauwer bij Sporza. “Er kan de komende maanden nog gesleuteld worden aan enkele zaken, maar om daar nu al mee te beginnen? Als je de riem er nu afgooit, dan is het nog een lange weg richting de Tour.”

De Cauwer heeft een duidelijke raad voor Evenepoel. “Je moet als renner leren omgaan met de belangrijkheid van een koers. Het is net alsof er alleen maar gekoerst kan worden als je voor de volle 100 procent in orde bent.”

“’Ligt er nog een haartje verkeerd, want anders kan ik niet koersen?’ Dat moet je vermijden. Je moet de relativiteit van een koers kunnen inzien. Ja, wellicht kan alles beter, maar waar stopt het? Je moet ook leren tevreden te zijn met jezelf, je voorbereiding en de omstandigheden. Die kunnen niet altijd 100 procent zijn. Aan de start denkt iedereen wel dat dit of dat beter had gekund.”