José De Cauwer zegt wat hij zal blijven herinneren van deze Vuelta van Evenepoel

door: BVDO
Jose De Cauwer
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel reed een bijzondere Vuelta. Hij kreeg wel één keer een stevige tik, maar pakte ook drie ritzeges en reed heel vaak in de ontsnapping weg.

Remco Evenepoel heeft deze editie van de Ronde van Spanje meer dan ooit gekruid, maar toch levert dat hem geen plekje in de top tien op. Daarvoor verloor hij te veel tijd in de etappe naar de Tourmalet.

“De eindbalans is goed. Hij heeft vorig jaar bewezen dat hij een grote ronde kan winnen. En hij heeft een geweldig en apart jaar gehad. Maar toch was er die ene domme dag richting de Tourmalet... Dat is stof tot nadenken”, zegt José De Cauwer bij Sporza.

De analist blijft zweren dat het een mentale tik was. “Ja, die tik van Evenepoel. Iedereen zal met die vraag blijven. Ze hebben geen verklaring, dus is het nog niet opgelost. Al reiken ze de oplossing nu al aan met een ander programma.”

En dan rest de vraag waar Evenepoel had kunnen eindigen. “Dat heeft hij ook laten voelen, maar er is iets geweest. Daar kan waarschijnlijk aan gewerkt worden. Dat kleine vraagteken blijft. Wat zou hij gedaan hebben op de Angliru tegen deze mannen?”