José De Cauwer ziet grote gevolgen voor toekomst na offday van Evenepoel

door: BVDO
Jose De Cauwer
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel verloor vrijdag 27 minuten in de Vuelta. Hij kon al heel vroeg in de koers de groep met favorieten niet bijhouden.

Een complete offday voor Remco Evenepoel. Zo erg zelfs dat hij niet voor de camera’s wou reageren. Dat deed hij heel kort op sociale media ‘s avonds. “De tank was leeg”, klonk het.

Naar de echte reden is het voorlopig gissen. Vooral ziekte wordt gesuggereerd bij de internationale pers. “Het moet zoiets zijn. Aan de voorbereiding zal het niet liggen. Je kan een mindere dag hebben en 2 minuten verliezen. Maar dan word je niet gelost als er nog 30 à 40 renners in de groep zitten. Dit is veel meer dan wat we ooit gezien hebben”, klinkt het.

En dit kan grote gevolgen hebben, zo weet ook Renaat Schotte. “De buitenwereld zal zich afvragen of dit iets zegt over zijn toekomst in de grote rondes en zijn ambities in de Tour. Of is dat te kort door de bocht?”

José De Cauwer vindt alvast van niet en ziet dit grote gevolgen hebben. “Neen, dat was al een vraag voor deze Vuelta. Hier moest hij nu koersen tegen alle toppers”, klinkt het nog.