Jumbo Visma reageert op bonificatieseconden voor Remco Evenepoel

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel pakte woensdag na een tussensprint zes bonusseconden. Hij loopt zo nog wat uit op zijn concurrenten in de klassering.

Remco Evenepoel zat vooraan in het peloton en sprintte mee om de bonificaties. Hij won dat sprintje en pakte zo zes seconden extra, terwijl dat hem haast geen energie kostte.

Enric Mas staat nu op 11 seconden, Vingegaard op 37, Vlasov op 39, Roglic op 43 en Ayuso op 44 seconden. Bij Jumbo Visma wisten ze niet wat er gebeurde.

“Dat heeft Evenepoel slim gedaan”, zei ploegleider Grischa Niermann aan Het Laatste Nieuws. “Nu staat hij weer zes seconden verder in het klassement.”

Geen optie voor Jumbo Visma om zich in de sprint te mengen. “We weten dat we met Jonas Vingegaard niet moeten meedoen in de tussensprint tegen Evenepoel. Ook Groves sprintte mee. Dat was onbegonnen werk.”

Niermann trekt meteen ook de nodige conclusies uit dat sprintje en die zes seconden bonus. “Eén ding is duidelijk: Evenepoel staat er op dit moment heel goed voor en hij lijkt heel goed in orde.”