Jumbo Visma zegt hoe het verder moet met Nathan Van Hooydonck

door: BVDO
Nathan Van Hooydonck
Afbeelding bron: Photonews

Nathan Van Hooydonck moet na een hartaanval stoppen met koersen. Hij kreeg een defibrillator ingepland om dat in de toekomst te vermijden.

Nathan Van Hooydonck is in de eerste plaats blij dat hij het nog kan navertellen, maar het feit dat zijn carrière erop zit, komt toch ontzettend hard binnen. Het zal dan ook even tijd vragen om dat te verwerken.

Bij Jumbo Visma laten ze weten dat er eind dit jaar niks anders op zit dan het contract van Van Hooydonck te ontbinden. Dat moet zo volgens de regels van de UCI.

“Het staat helaas vast dat Nathan volgend jaar niet als renner bij ons op de lijst zal staan”, zegt Auke Broex, verantwoordelijk voor de personeelszaken bij Jumbo Visma aan Het Laatste Nieuws.

“Dat kan niet en dat mag niet. Hij krijgt straks geen licentie meer, hij is niet langer goedgekeurd om sporter te zijn. We trachten dat op een zo goed mogelijke manier op te lossen met Nathan en met zijn manager. Dat willen we graag benadrukken. Daarover zijn we nu in gesprek.”

Als bediende stopt zijn contract op het einde van het jaar, waardoor hij recht zal hebben op een werkloosheidsuitkering. Van Hooydonck heeft ook recht op een pensioen van de rennersvakbond CPA. De ploeg heeft ook een verzekering voor dit soort zaken, maar dat zal ver van zijn huidige loon afliggen.