Klare taal over Remco Evenepoel: “Niemand gaat hem geloven”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel is uit de Giro gestapt na een positieve coronatest. Overal wordt luidop gedroomd dat hij nu de Tour de France moet rijden.

Het was een fikse ontgoocheling voor onze landgenoot. Remco Evenepoel moest de Giro verlaten met de roze trui om de schouders door een positieve coronatest.

Ex-renner Jurgen Van den Broeck weet wat het is om te moeten opgeven in een grote ronde. Na een valpartij moest hij in 2011 na de negende etappe de Tour de France verlaten. Vijf weken later reed hij wel de Vuelta.

Voor Evenepoel ligt dit totaal anders. “Niemand gaat hem geloven als hij zegt dat hij naar de Tour gaat om bij te leren”, zegt Van den Broeck, verwijzend naar de uitspraken van José De Cauwer in De Afspraak.

Die had al een heel plan klaar en sprak zelfs van enkele dagen in het geel voor Evenepoel. Van den Broeck vindt dat geen goede optie.

“Ik zou dan eerder voor de Vuelta kiezen en daar weer voluit op een klassement mikken. Je mag ook niet vergeten dat ploegen tegenwoordig een strikte planning opmaken. Zomaar een Tourploeg omgooien, dat wordt niet meer gedaan.”