Jurgen Van den Broeck zoekt redenen voor vertrek Sergeant en Frison bij Lotto Soudal

door: BVDO
Jurgen Van den Broeck
Afbeelding bron: Photonews

Een verrassing was het niet helemaal, maar toch kijkt het wielerwereldje met spijt naar het einde van de samenwerking van Lotto Soudal met Marc Sergeant en Herman Frison.

Afgelopen winter al zette Lotto Soudal fikse besparingen én verjonging binnen de ploeg in. Frison en Sergeant verdwenen meer en meer uit beeld.

Jurgen Van den Broeck, jarenlang in dienst bij Lotto, weet niet wat er precies allemaal meegespeeld heeft in deze beslissing.

"Een ploeg moet af en toe verjongen en dan is een frisse wind niet slecht", zegt Van den Broeck aan Sporza. “Misschien hebben ze zelf aangegeven dat het genoeg geweest is?"

Hij zag het wielrennen veel veranderen in vergelijking met de tijd dat hij zelf reed. "Een ploeg is, al bekijk ik het vanaf een afstand, meer een bedrijf geworden. Vriendschap telt nog, maar sentiment speelt toch minder dan vroeger. Het is toch deels een business geworden. Het gaat over geld en imago.”

Volgens Van den Broeck zal het voor Sergeant en Frison niet gemakkelijk zijn om nog een job in het wielerwereldje te vinden.