Voormalig wielrenner zoekt verklaring voor instorting Remco Evenepoel: “Kan fataal zijn”

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

De laatste week van de Ronde van Spanje is officieel ingegaan, maar Remco Evenepoel doet inmiddels niet meer mee voor de eindzege.

De titelverdediger kende vorige week vrijdag een gigantische off-day en zag zijn kansen op de eindwinst als sneeuw voor de zon verdwijnen. De instorting van Evenepoel op de Col du Tourmalet blijft ook bij de analisten en fans nazinderen.

Voormalig wielrenner Jurgen Van den Broeck, de laatste Belgische renner die het eindpodium van de Tour de France haalde, liet bij Sporza zijn licht schijnen over de kwestie en denkt dat vooral de enorme druk Evenepoel parten heeft gespeeld.

"Pers, social media, youtube...etc. Iedereen wil een stukje van Remco", zo merkt Van den Broeck op. "Dat geeft misschien nóg meer druk. Ik kan daar moeilijk over oordelen want ik ben en was daar niet echt mee bezig, maar dat is de dag van vandaag zo."

"Misschien zijn z’n concurrenten daar minder mee bezig. Een grote ronde is gewoon lastig en elk detail waar je te veel energie moet insteken kan wel eens fataal zijn", zo benadrukt 'de locomotief van Morkhoven'.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24