Kopieert hij Van der Poel? Wuyts stelt iets opmerkelijk vast bij Van Aert

door: JDH
Michel Wuyts
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdag staat het eerste duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel op het programma. Michel Wuyts stelt iets opmerkelijk vast bij Van Aert. 

Wout van Aert vertrok na zijn overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne op hoogtestage naar Spanje en paste daardoor voor de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. Mathieu van der Poel reed dan weer zijn eerste koers in Milaan-Sanremo. 

De eeuwige rivalen komen elkaar vrijdag dus voor het eerst tegen in de E3 Saxo Classic. Het tweede duel is echter al de Ronde van Vlaanderen. Daarvoor kiest Van der Poel voor Gent-Wevelgem, Van Aert voor Dwars door Vlaanderen. `

Michel Wuyts ziet Van Aert zo Van der Poel achterna gaan. "Hij volgt eigenlijk het pad dat Van der Poel de voorbije jaren altijd gevolgd heeft", zegt Wuyts in de podcast Wuyts & Vlaeminck. "Hij combineerde altijd de E3 met Dwars door Vlaanderen, waar hij altijd de finale reed."

Dat leverde Mathieu van der Poel de voorbije jaren heel wat succes op. In de Ronde van Vlaanderen werd hij de voorbije vier jaar eerste, tweede, eerste en nog eens tweede. Zeker niet slecht dus.