Lance Armstrong doet straffe bekentenis over dopingschandaal: “De enige echte waarheid”

door: AVL
Afbeelding bron: Photonews

In 2013 zorgde Lance Armstrong voor een schokgolf in het wielrennen met de bekentenis dat hij tijdens zijn carrière meermaals beroep deed op verboden middelen.

De bekentenis van Armstrong bleef niet zonder gevolgen. Zo zag de Amerikaan zijn zeven eindoverwinningen in de Tour de France stuk voor stuk van zijn palmares geschrapt worden. In de podcast 'Club Random' blikte Armstrong nog eens terug op het dopingschandaal.

De (voormalige) zevenvoudige Tourwinnaar legde ook uit hoe het komt dat hij doorheen zijn carrière nooit een positieve dopingtest aflegde. "Dat komt omdat de stof die ons het grootste voordeel opleverde een halveringstijd had van vier uur", zo vertelt hij.

"Als je een joint rookt, dan test je twee weken later nog positief, omdat de halveringstijd veel langer is. Bij epo is dat maar vier uur, wat betekent dat de stof het lichaam zeer snel verlaat. epo veranderde élke duursport", zo benadrukt Armstrong. "De realiteit is dat ik misschien wel 500 keer gecontroleerd ben en geen enkele keer positief testte. Dat is geen leugen, wel de enige echte waarheid."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24