Liet Remco Evenepoel een kans op de wereldtitel liggen? “Ik ben kapot!”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel heeft zich wel heel veel laten zien op het WK wielrennen, maar uiteindelijk leverde het niks op. Niet voor Wout van Aert, maar ook niet voor hemzelf.

De sympathie voor Remco Evenepoel moet vandaag nog meer gegroeid zijn. Hij was de hele koers in het offensief. “Ik ben kapot”, waren de eerste woorden van Remco Evenepoel na het WK. “Ik reed de hele dag vooruit en tegen dat we in Leuven waren had ik het gevoel dat Wout zou aansluiten.”

De prestatie van Evenepoel was indrukwekkend en misschien laat hij wel een wereldtitel voor zichzelf liggen. “Of ik een superdag had is moeilijk te zeggen. Ik heb mijn job gedaan zoals gevraagd werd: counteren. Het was een heel lastige wedstrijd, maar resultaten liegen nooit”, besloot hij teleurgesteld.

De vorm die hij nu heeft wil hij nog een eindje doortrekken. "Ik heb goede benen en kijk uit naar wat nog volgt komende weken. Er volgen wedstrijden die me beter liggen dan het tourtje van dit WK en er rijdt een wereldkampioen in onze ploeg. Dat is ook altijd fijn. Maar wat ik nu eerst ga doen? Toch wel een pakje friet eten, dat kan wel na zo'n koers. En verder hoop ik het seizoen nog mooi af te sluiten, hopelijk met een overwinning in de Italiaanse koersen."