Marc Sergeant trekt opvallend besluit over Vueltazege van Kuss

door: BVDO
Sepp Kuss
Afbeelding bron: Photonews

Jumbo Visma heeft de Vuelta gewonnen. Verwacht op zich, al zal er vooraf wellicht nooit gedacht zijn dat Kuss eindwinnaar zou worden.

De derde grote ronde in hetzelfde jaar winnen en dat met drie renners op het podium. Het is een vreemd zicht van Jumbo Visma. Toch liep het allemaal een beetje vreemd, ook voor Marc Sergeant. “De manier waarop ze het tot diep in de slotweek hebben aangepakt, is toch een klein smetje op dit alles”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Het feit dat ieder voor zich moest koersen was een beetje vreemd. “Zeker in de finale op de Angliru. Hoe Vingegaard en Roglic er Kuss achterlieten, waarna je Roglic in de slotkilometers echt tot het uiterste ziet gaan om toch maar zo veel mogelijk tijd op Kuss terug te pakken. Dat was niet mooi.”

Vingegaard gunde het Kuss dan wel veel meer, maar als er één iemand de oorzaak is van de eindwinst van Kuss, dan is het volgens Sergeant wel Remco Evenepoel.

“Valt onze landgenoot op de rit naar de Tourmalet niet door de mand, krijg je wel volop strijd voor het eindklassement en zouden ze wellicht wel nog volop kansen gehad hebben om Kuss uit het rood te rijden. Zo raar kan het lopen: Kuss dankt zijn eindzege aan Evenepoel.”