Mark Cavendish geeft Patrick Lefevere lik op stuk: "Wanneer rijdt hij een goede Giro?"

door: MAB
mark cavendish
Afbeelding bron: Photonews

Quick-Step heeft zich voor de eerste keer kunnen tonen in de Giro d'Italia. Kopman en sprintbom Mark Cavendish haalde de derde rit binnen en won zo zijn 53ste zege in een grote ronde

De 36-jarige Britse renner werd door Patrick Lefevere als kopman naar voor geschoven. Cavendish won in zijn carrière al 15 ritten in de Ronde van Italië en leek dus de uitgelezen man om zijn ploeg op sleeptouw te nemen. Het is echter de eerste keer in negen jaar tijd dat de Brit opnieuw aan de start verschijnt van de Giro. De sprintbom toonde vandaag nogmaals zijn kunnen en won de derde etappe na een lange sprint.

"Wanneer ik tevreden zal zijn met zijn Giro? Als hij minstens één ritje wint", begint Patrick Lefevere. "Laat ons beginnen met één rit. Dan komt de tweede makkelijker. Al zal het niet evident zijn, maar vorig jaar dacht niemand dat hij zou winnen in de Tour."

"Mark heeft zich goed voorbereid in Griekenland. Ik denk wel dat hij erin gelooft", besluit de ploegbaas van Quick-Step. Cavendish bewees vandaag nogmaals wat hij waard is aan het bestuur van het Belgische topteam.