Mathieu van der Poel maakt zijn comeback in het veld: "Wout is indrukwekkend"

door: MAB
 Superprestige in Diegem- Mathieu van der poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel keert vandaag terug naar het veldrijden met de cross in Dendermonde. Jammer genoeg zal de Nederlander de strijd aangaan met Wout Van Aert zonder publiek.

De Wereldbeker-cross in Dendermonde is vandaag het podium voor de terugkeer van Mathieu van der Poel in het veld. De Nederlander neemt in totaal nog deel aan zeven crossen en neemt dan twee weken rust in voorbereiding van het WK in Fayetteville. 

De cross zal echter zonder publiek doorgaan. Volgens organisator Jurgen Mettepenningen is dat een enorme klap. "In voorverkoop hadden we tot een week geleden al 5.000 tickets verkocht. We zouden morgen dus aftikken op zo'n 10.000 toeschouwers. Het is natuurlijk een bittere pil dat al die fans niet welkom zijn."

Van der Poel lijkt er echter klaar voor om de strijd aan te gaan met zijn eeuwige rivaal. "Ik heb er alles aan gedaan om klaar te zijn zondag. Vorige week ben ik niet gestart omdat ik meer tijd nodig had om in vorm te komen. Het niveau is vrij hoog op dit moment. Wout van Aert is in goede vorm, vrij indrukwekkend. Ik weet niet of mijn benen al goed genoeg zijn om hem te kunnen volgen."