Mathieu van der Poel reageert op rugproblemen en mislukt veldritseizoen "Dat is zeer bitter"

door: CDC
van der poel op NK
Afbeelding bron: Photonews

Het veldritseizoen van Mathieu van der Poel wordt er een om zeer snel te vergeten. Hij reageert nu publiek hierover.

In plaats van de aangekondigde titanenstrijd tussen van der Poel en Van Aert kreeg van der Poel vooral af te rekenen met een pijnlijke rug. Die rugblessure zorgt er zelfs voor dat hij niet zal meedoen aan het WK in Amerika. Meer nog, hij maakt een kruis over heel zijn veldritseizoen.

De rug van de Nederlander ondervindt te veel problemen en hij kan niet voluit koersen op het veld. Hij en zijn ploeg zetten nu alles op een herstel zonder tijdsdruk. Zo zal hij op de weg hopelijk wel goed kunnen fietsen. Al wordt er ook daar geen datum opgeplakt. De blessure moet eerst helemaal verdwijnen. De renner reageerde nu in een persbericht hierover.

"Door mijn rugpijn heb ik niet mijn gewenste niveau kunnen halen sinds de Tour de France. Ik wil dit achter me laten. De enige remedie blijkt om langer te rusten. Het zou dwaas zijn om die periode opnieuw te onderbreken om deel te nemen aan het WK. We zijn het hier allemaal over eens. En dat is erg bitter. Ik heb 10 keer op rij meegedaan aan het WK. Mijn titel niet kunnen verdedigen is een echte domper. Ik ben niet bezorgd over de toekomst van mijn carrière, maar het frustreert me natuurlijk om niet te weten hoe lang ik moet rusten. Maar tot dan doe ik wat ik kan."