Mathieu van der Poel vecht het uit met revelatie van het seizoen: "Ik niet, dan jij ook niet"

door: MAB
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag staat er een rustdag op het programma voor het peloton in de Giro d'Italia. En die is meer dan welkom na de loodzware etappe van gisteren die eindigde op de Blockhaus. 

Mathieu van der Poel kwam voor het eerst aan de start in de Ronde van Italië en verbaasde iedereen door meteen het roos op te eisen. Maar ook de historische winnaar van Gent-Wevelgem, Biniam Girmay, liet al van zich horen. De Eritreeër beet zich in de zevende etappe vast in het wiel van de Nederlander. 

Volgens journalist en voormalig wielrenner Thijs Zonneveld maakte Girmay gebruik van van der Poel. "Girmay heeft vandaag gewoon alleen maar op het wiel van Van der Poel gereden", vertelde hij in de podcast In Het Wiel. "Hij dacht tot op het allerlaatste dat Mathieu hem ging terugbrengen en hij ging winnen. Op een kilometer keek Van der Poel om, zag dat Girmay niet meer overnam en dan dacht 'Ik niet, dan jij ook niet'."

"Ik vind het het volste recht van Girmay om zo te rijden. Iedereen kan op die manier een grote koers winnen. Maar hij is 22 en hij is zo goed en zo snel, dan komt daar ook wel verantwoordelijkheid bij kijken."