Renaat Schotte in de wolken: "Hij is voor mij favoriet nummer 1"

door: MAB
Renaat Schotte
Afbeelding bron: Photonews

De 105de editie van de Giro d'Italia is bijna halfweg. Voor analist en commentator Renaat Schotte springt één renner er nu al bovenuit. 

De Eritreeër Biniam Girmay doet het meer dan uitstekend in de Ronde van Italië. De renner van Intermarché eindigde al vijf keer in de top tien, met als hoogtepunt een tweede plaats in de allereerste etappe. Volgens Schotte maakt hij dan ook veel kans in het puntenklassement. 

In de etappe van vandaag kan de Eritreeër opnieuw punten scoren. "Het is een rit voor Van der Poel of Girmay. Als hun ploegen het weten samen te houden, want ook de vlucht maakt een kans", vertelde Schotte bij Sporza. "Woensdag volgt de vlakste etappe tot nu toe. Dan weten we misschien wie de snelste sprinter in deze Giro is." 

De Franse sprintbom Arnaud Démare, met al twee ritten op zijn naam, is toch ook een naam om rekening mee te houden. "Toch is Girmay op dit moment voor mij favoriet nummer 1 om de puntentrui mee naar huis te nemen. Hij zal scoren in ritten waar Démare puntenloos lijkt. Het is een van de straffere kerels van de eerste negen dagen."