Michel Wuyts streng voor Vingegaard na gemiste kans Van Aert: "Ik begrijp het niet"

door: JDH
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Geen ritwinst en gele trui voor Wout van Aert in de eerste rit van de Tour. Van Aert probeerde nog in de sprint, maar moest zich snel neerzetten. 

Van Aert was de enige renner boven de 66 kilogram die mee was met de groep der favorieten boven op de Côte de Pike. Hij had dus al een zware klim gereden en Jumbo-Visma probeerde het gat op de broers Yates nog dicht te rijden, maar dat lukte niet meer. 

Michel Wuyts zag vooral dat één iemand van Jumbo-Visma niet meewerkte in de achtervolging. "Ik heb in de achtervolging op de tweelingbroers vier mannen van Jumbo-Visma gezien. Wilco Kelderman verrichtte veel werk, Vingegaard daarentegen was passief", zegt hij bij HLN. 

Vingegaard wilde ook al niet meerijden met Pogacar, maar moest dat ook niet doen als Tourwinnaar. Bovendien zou hij dan in de sprint wellicht nog meer seconden verloren zijn. Maar Wuyts denkt daar toch anders over. 

Van Aert is volgens hem wel een teamplayer, Vingegaard veel minder. "Hij heeft me vandaag toch een beetje ontgoocheld. Ik begrijp het niet. Ik heb in het verleden kopmannen als Ullrich zich ook leeg zien rijden ten dienste van een ploegmakker."