Nederlander kroont zich tot schlemiel van de dag in de Giro: "Toen was ik aan het pissen"

door: MAB
Ronde van Italië
Afbeelding bron: Photonews

Richard Carapaz nam gisteren de leiding in het algemene klassement van de Giro d'Italia over van de Spanjaard Juan Pedro Lopez. Simon Yates, die enkele dagen geleden nog compleet werd afgeschreven, won de 14de etappe.

Bij het Nederlandse wielerteam Team DSM rekenden ze gisteren op de Nederlander Thymen Arsenman, die na de etappe door een foute beslissing zakte van de elfde naar de vijftiende plaats in het klassement. Arsenman zat verkeerd geplaatst toen BORA-hansgrohe de koers in handen nam op de Superga. 

"Dit was een van de zwaarste dagen ooit, het was ook zo warm", vertelde de renner aan Eurosport. "Ik was helemaal oververhit. In de achtervolging heb ik een enorm jasje uitgedaan en toen op de laatste beklimming van de Superga heb ik besloten de rest van de Giro aan te gaan vallen."

"Ik maakte eigenlijk een foutje door te gaan pissen, net toen BORA-hansgrohe doortrok. Maar goed, dat kon je ook niet weten. Ik heb het geprobeerd, maar ik moet toch nog een beetje sterker worden en dan kan ik in de toekomst terugkeren voor een klassement."