Nieuwe ploegmaat van Cian Uijtdebroeks doet boekje open over pesterijen bij BORA-hansgrohe

door: BVDO
Cian Uijtdebroeks
Afbeelding bron: Photonews

Cian Uijtdebroeks maakte in december de overstap van BORA-hansgrohe naar Visma Lease A Bike. Daarbij kwamen heel wat verhalen bovendrijven.

Cian Uijtdebroeks werd begin december aangekondigd als nieuwkomer bij toen nog Jumbo Visma. Al had hij wel nog een contract bij BORA-hansgrohe.

De drie partijen vonden uiteindelijk een deal, maar ondertussen waren er ook wilde verhalen dat onze landgenoot bij de Duitse wielerploeg door zijn ploegmaten gepest werd.

Attila Valter, de Hongaarse kampioen die nu ploegmaat is van Uijtdebroeks, doet in de podcast In het Wiel van Algemeen Dagblad alvast een boekje open over die pesterijen.

“Cian zei ons dat hij zich simpelweg niet zo goed in z’n vel voelde zitten bij BORA-hansgrohe, maar dat hij geen idee heeft waar de geruchten over het pesten en de whatsappgroep de wereld in zijn geholpen. Dat gebeurde namelijk niet zei hij. Hij begreep er niks van hoe de journalisten daar bij kwamen”, klinkt het.

Het was de Nederlandse ex-renner Thijs Zonneveld die die beschuldigingen de wereld instuurde, maar bij BORA-hansgrohe hebben ze dat al die tijd ontkend.