Olympische droom dan toch nog niet voorbij: 'Oplossing in de maak voor Kopecky'

door: JDH
Lotte Kopecky
Afbeelding bron: Photonews

Kan Lotte Kopecky volgende zomer dan toch nog naar de Olympische Spelen in Parijs? De Belgische wielerbond zoekt alvast een oplossing. 

Door de positieve test van Shari Bossuyt zou Lotte Kopecky de punten die ze in april met Bossuyt verdiende en nodig heeft voor kwalificatie voor de Olympische Spelen, kwijtspelen. Maar doordat Bossuyt in april een negatieve test aflegde zouden die punten nu toch behouden kunnen worden. 

Maar daarmee kan Kopecky zich nog niet kwalificeren voor de Spelen, daarvoor moet ze in augustus ook punten scoren op het WK en de kans dat Bossuyt daar kan rijden is zo goed als onbestaande. Maar de Belgische wielerbond werkt aan een plan. 

Zo zou het volgens Het Laatste Nieuws op zoek gaan naar een voorlopige nieuwe partner voor Kopecky voor het WK. Die zal dan wel van een minder niveau zijn dan Bossuyt, maar een ereplaats zou voldoende kunnen zijn voor kwalificatie voor de Spelen.

Samen met de wielerbond gaat Kopecky nog samenzitten om te bekijken welk programma ze op het WK in Glasgow zal rijden, zodat ze ook daar nog medailles kan pakken op de afvalling en de puntenkoers, die geen Olympische disciplines zijn.