Openingsrit in Vuelta zorgt voor heel veel frustraties bij Evenepoel en commentatoren

door: BVDO
Vuelta
Afbeelding bron: Photonews

De openingsploegentijdrit in de Vuelta is gewonnen door dsm-firmenich. Al was er vooral veel te doen over de omstandigheden waarin de renners moesten rijden.

De regen was grote spelbreker voor deze ploegentijdrit. De ploegen die eerst, waaronder ritwinnaar dsm-firmenich, reden hadden echter meer geluk, want voor de laatste ploegen was het een echte zondvloed.

Bovendien was het enorm donker toen de laatste ploegen over de meet reden. De openbare verlichting langs het parcours werkte zelfs niet en dat leidde tot frustraties. “Gotham City”, noemde Renaat Schotte het. “Het was spektakel, maar niet op de juiste manier”, verwoordde de commentator het bij Sporza nog.

“You don’t see any shit”, liet Remco Evenepoel meteen na de aankomst weten. En gelijk had hij. Een ploegentijdrit die Soudal-QuickStep zeker had kunnen en misschien zelfs moeten winnen. Al is er ook meteen een opsteker voor Evenepoel. Hij pakt 26 seconden tijdwinst op Primoz Roglic en Jonas Vingegaard. Een geluk bij een ongeluk.

"De organisatie moet hier lessen uit trekken", vulde José De Cauwer aan. "Dit kan echt niet meer en het is ook niet de eerste keer. Die duisternis, dat mag je nooit meemaken als renner, want sommigen zijn echt bang om wat er komt, want je ziet het niet."

Ook de uitzending leek nergens naar. Er was vaak niks te zien, de tijdsaanduiding was niet aanwezig en de ploegen werden vaak niet op de cruciale momenten in beeld gebracht. Een etappe om snel te vergeten, hopelijk is het vanaf zondag allemaal veel beter. Voor de renners en de fans.