Patrick Lefevere begrijpt het helemaal niet: “Ik heb oprecht met hem te doen”

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Patrick Lefevere is not amused van de druk die op de schouders van Remco Evenepoel gelegd wordt richting Luik-Bastenaken-Luik op zondag.

Wat een week voor Remco Evenepoel. Hij is nog maar pas terug van Tenerife of heel Vlaanderen zit op zijn dak voor Luik-Bastenaken-Luik. Voor Patrick Lefevere zit hij in een situatie die niemand wou.

“Als hij zondag niet wint, is het niet goed genoeg. Echt waar, ik heb met hem te doen”, klinkt het in Het Nieuwsblad. De CEO van Soudal-QuickStep krijgt de ene vraag na de andere over zijn wonderkind voorgeschoteld.

“Moet hij het voorjaar van Quick-Step redden? Is hij de enige die Pogacar kan kloppen? En gaat dat allemaal wel lukken nu zijn terugvlucht vanuit Tenerife twee uur vertraging had? Zo veel druk krijgt die jongen opgelegd. Ik heb oprecht met hem te doen.”

De omstandigheden zijn er volgens Lefevere niet naar. Eerst en vooral botst hij op Pogacar die 12 zeges pakte in 18 koersdagen. “Remco moet dat dan snel even counteren, maar we vergeten allemaal dat hij van een hoogtestage komt waar hij elke dag getraind heeft in goed weer. Zondag moet hij koersen in de regen.”