Patrick Lefevere geeft de reden waarom Remco Evenepoel zéker niet zal deelnemen aan de Tour

door: AVL
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel stapte eind vorige week uit de Giro d'Italia na een positieve coronatest. Zijn opgave zorgde voor een ongeziene schokgolf in het peloton.

Het uit elkaar spatten van de Giro-droom hakte er ook stevig in bij de wereldkampioen zelf. Toch zagen sommigen ook voordelen aan zijn vroegtijdige opgave in de Ronde van Italië. Zo werd er de laatste dagen veelvuldig gespeculeerd over een eventuele deelname van Evenepoel aan de Tour de France.

Menig analisten zijn namelijk van mening dat het dit jaar wel eens de enige kans zou kunnen zijn voor Evenepoel om deel te nemen aan de Tour zonder al te hoge verwachtingen. Patrick Lefevere is het echter allerminst eens met deze stelling en drukte de geruchten rond een eventuele deelname van zijn poulain al snel de kop in.

"De Tour rijden zonder druk? In de positie van Remco is dat onmogelijk", aldus Lefevere bij RTBF. "Hij weet zelf ook dat dat absurd is, een utopie. Eens Remco aan de start staat, is men niet meer tevreden met starten en zien waar we uitkomen. Dat is niet zijn stijl en ook niet onze stijl. Dat gaan we niet doen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24