Patrick Lefevere heel erg duidelijk over versterking voor Soudal-QuickStep

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Dinsdag kreeg Soudal-QuickStep de nodige kritiek. De ploeg zou te zwak zijn om Remco Evenepoel bij te staan in zijn ambities om grote rondes te winnen.

Ook al was het maar een sprintersetappe, toch leek Remco Evenepoel niet voldoende volk van kwaliteit bij zich te hebben om zich helemaal op zijn gemak te voelen.

Patrick Lefevere vindt niet dat er een reden is om te panikeren. Hij wijst vooral in de richting van de afwezigheid van Fausto Masnada en James Knox.

Het is dan ook duidelijk dat er niet veel moet verwacht worden van versterking richting volgend jaar. Dat had Lefevere beloofd richting het winnen van de Tour de France met Remco Evenepoel.

“Alle makelaars trekken aan mijn mouw, maar voor 2024 mik ik op één extra klimprofiel. Om er dan misschien nog extra volk bij te doen in 2025”, is hij duidelijk in Het Nieuwsblad.

“Binnen de ploeg is dit jaar een vijftiental renners einde contract. Dat geeft mogelijkheden op de transfermarkt, maar haastig ben ik niet. Voor de profs volg ik dezelfde strategie van altijd: eerst verlengen wie we willen verlengen, dan pas kijken naar versterkingen.”