Patrick Lefevere krijgt de wind van voren: "Hij is medeschuldig"

door: JDH
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Julian Alaphilippe maakte deze week bekend dat hij dit voorjaar reed met een breuk in zijn kuitbeen. Vooral Patrick Lefevere wordt als een van de schuldigen aanwezen. 

Volgens Alaphilippe was de pijn van zijn breuk niet ondraaglijk, maar zorgde het wel voor irritatie. De ploegleiding liet Alaphilippe zelf beslissen of hij verder wilde koersen en dat deed hij. Nu heeft hij echter spijt. 

"Het was een verkeerde beslissing om dat te doen. In die zware koersen moet je sowieso 100 procent zijn. Met mijn blessure was dat onmogelijk", zegt hij bij Le Parisien. 

De Nederlandse analist Thijs Zonneveld vindt dat Soudal Quick-Step de verkeerde keuze heeft gemaakt. "Toen ik het las, dacht ik meteen aan Patrick Lefevere", zegt Zonneveld aan Sporza. "Hij is medeschuldig voor deze situatie door druk te leggen bij renners als Alaphilippe."

"Het is een oude manier van managen: renners steeds op scherp stellen in de hoop om extra te presteren. Ik weet niet of het werkt, want renners leggen al genoeg druk bij zichzelf."

"Wat hij nu heeft gedaan, heeft ervoor gezorgd dat het een groter probleem is geworden", zegt Zonneveld over Alaphilippe. "Het is een domme keuze, maar eentje die wordt afgedwongen door een onveilige werksituatie."