“Ploeg van Evenepoel in Giro is te zwak”: Jan Bakelants velt zijn oordeel

door: BVDO
Soudal-QuickStep
Afbeelding bron: Photonews

De voorbije dagen is, ook al zijn het maar sprinteretappes, gebleken dat Soudal-QuickStep niet met de beste ploeg in de Giro staat. Jan Bakelants geeft zijn mening.

Jan Bakelants had het voor de start van de Giro al gezegd dat Soudal-QuickStep niet een toprenner heeft om Remco Evenepoel in de bergen tot op het einde bij te staan.

De eerste ritten in de Giro tonen hebben dat al heel goed bewezen, zelfs al waren het allemaal nog vlakke ritten. Er wordt vooral gekeken in de richting van Jan Hirt.

“Nu zag dat er dinsdag niet geweldig uit met Hirt. Maar ik ken Jan een beetje: echt goed met de fiets kan die niet rijden als het regent”, zegt Bakelants aan Het Laatste Nieuws.

Bakelants wil echter nog wat wachten om een definitief oordeel te vellen. “Geef ze nog tot het weekend. De rit naar Gran Sasso zal bij de start veel minder lastig zijn. Dan hebben we dat excuus toch al niet meer, dat teveel mannen moeten worden opgesoupeerd. Tot vier kilometer voor de streep moet Evenepoel toch nog door twee ploegmaats worden omringd.”