Ploeg van Kopecky haalt bijzonder hard uit na tijdstraf in de Tour voor kopvrouw Demi Vollering

door: JDH
demi vollering
Afbeelding bron: Photonews

Demi Vollering kreeg in de vijfde etappe van de Tour een tijdstraf nadat ze te lang achter de ploegwagen reed na een lekke band. Haar ploeg SD Worx, waar ook Lotte Kopecky rijdt, is er niet over te spreken.

Na een lekke band ging Demi Vollering even achter de ploegauto van SD Worx rijden om naar het peloton terug te keren. Maar de auto maakte daarbij enkele gevaarlijke manoeuvres door andere auto's in te halen. Vollering kreeg uiteindelijk 20 seconden straftijd. 

Ploegleider Danny Stam, die achter het stuurt zat, begrijpt het niet. "Belachelijk, natuurlijk. Het jurylid kwam met de mededeling dat ik achter mijn renster moest rijden, waar hij gelijk over heeft en wat ik gedaan heb. Voordien werd me niets gemeld", zei hij bij Sporza. 

Zowel Vollering als Stam vielen uit de lucht toen ze na de finish de tijdstraf van 20 seconden vernamen.  "Als je door zo'n akkefietje 20 seconden verliest en de UCI staat achter die beslissing, dan vraag ik me af of die mensen capabel zijn om zo'n wedstrijd te leiden", was Stam bijzonder scherp.