Ploegmaat reageert op heisa rond Wout van Aert en Jonas Vingegaard: “Het interesseert ons niet”

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Jumbo-Visma heeft er een bewogen start in de Tour de France opzitten. Na de etappe van zondag was er onder meer heel wat te doen rond de tactiek van de Nederlandse ploeg.

Vooral kopman Jonas Vingegaard werd zwaar op de korrel genomen. Dit omwille van zijn passief koersgedrag waarmee hij de zure nederlaag van zijn ploegmaat Wout van Aert inluidde. Nathan Van Hooydonck benadrukte in een interview met Wielerflits echter dat er binnen de ploeg geen sprake is van strubbelingen.

 "De heisa interesseert ons helemaal niks, we trekken ons er niks van aan", benadrukt Van Hooydonck. "We laten het zeker niet binnen onze ploeg komen, dat is het slechtste wat je kunt doen. Er is van alles doorgesproken, maar Wout was niet kwaad op iemand. Hij was gewoon heel teleurgesteld, wat heel normaal is."

Van Hooydonck benadrukte in het interview ook nog dat het winnen van de Tour het absolute hoofdoel is. Het is voor de 27-jarige Antwerpenaar zijn tweede deelname aan de Ronde van Frankrijk. Vorig jaar moest hij vroegtijdig opgeven omwille van familiale omstandigheden.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24