Ploegmaat Remco Evenepoel doet verrassende bekentenis: “Hij had het mij al eerlijk verteld”

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel kende vrijdag een mindere dag in de Dauphiné en speelde na een achtste plaats ook zijn gele leidersplaats kwijt.

Evenepoel reageerde na afloop opvallend nuchter op het verlies van zijn leidersplaats. De wereldkampioen tijdrijden benadrukte nog eens dat Dauphiné vooral als voorbereiding op de Tour dient en dat de eindwinst geen prioriteit was.

De kopman van Soudal Quick-Step voelde zich naar verluidt al voor de aanvang van de rit niet in zijn beste doen, zo bevestigt ploegmaat Laurens De Plus die zich weliswaar allesbehalve zorgen maakt over de vorm van Evenepoel.

"We wisten dat Remco te pakken was", aldus De Plus. "Hij had mij eerlijk verteld dat hij niet super aan de start was gekomen. Maar zelfs dan is hij beter dan de rest. Ik wist dat hij in die tijdrit ging uitpakken, maar in de bergen een tikkeltje te kort zou komen.

"Hij is wel op dreef hoor en dus in stijgende lijn richting den Tour. Dat hij hier tijd verliest? Dat is niet verontrustend, ik denk dat hij een goed gevoel had en dat hij dus op schema zit."

Volg Redactie24 nu op Instagram